Voimassa olevat oikeudet

Kohteella voi olla erilaisia omia suojausasetuksia sekä automaattisia suojausasetuksia. Kaikki nämä suojausasetukset rajaavat kohteen käyttöä, kun laajennetut automaattiset suojausasetukset on otettu käyttöön. Jotta tietty käyttöoikeus, kuten kohteen luku- tai muokkausoikeus, voidaan sallia tietylle käyttäjälle, kaikkien asetusten on sallittava se samanaikaisesti. Kaikkien aktiivisten suojausasetusten tulee siis myöntää tietty käyttöoikeus, jotta se tulee voimaan.

Esimerkki: Automaattiset suojausasetukset kohteille minkä tahansa projektin kautta

Vaikka itse kohteelle on määritelty oikeudet niin, että kaikilla käyttäjillä on tähän dokumenttiin kaikki oikeudet, projektin kautta tulleet automaattiset suojausasetukset voivat rajata dokumentin käyttöä niin, että ainoastaan projektipäälliköillä on kaikki oikeudet ja muilla vain luku -oikeudet.



Automaattiset suojausasetukset projektin kautta voivat rajata kohteen käyttöoikeuksia.
Vihje: Näet Suojausasetukset-ikkunan taulukosta voimassa olevat suojausasetukset käyttäjittäin tai oikeuksittain.

Esimerkki: suojausasetusten keskinäinen rajaavuus

  • Kohteen suojausasetukset sallivat täyden hallintaoikeuden kaikille käyttäjille.
  • Luokan kautta kohteelle on annettu suojausasetukset, joiden mukaan johdolla on kaikki oikeudet ja kaikilla muilla vain luku -oikeus.
  • Turvallisuusluokitusominaisuuden kautta kohteelle ovat lisäksi tulleet voimaan suojausasetukset, joiden mukaan johdolla on kaikki oikeudet ja henkilöstöosastolla muokkausoikeus.

Koska kaikkien asetusten tulee sallia tietty oikeus, rajaavat edellä mainitut asetukset toisiaan niin, että lopulliseen leikkauspisteeseen jäävät voimaan seuraavat oikeudet:

  • Täysi hallintaoikeus johdolla.
  • Henkilöstöosastolla lukuoikeudet.
  • Ei mitään oikeuksia muilla käyttäjillä.

Lopulliset rajoitukset määräytyvät aina tiukimpien asetusten mukaan. Kuten edellä kerrottiin, kaikkien asetusten on sallittava suojaukset samanaikaisesti, jotta ne ovat voimassa.

Miten dokumentin tai muun kohteen lopullisia oikeuksia voi muuttaa

Koska kaikki suojausasetukset vaikuttavat kohteiden käyttöön rajaavasti, muutoksia lopullisiin oikeuksiin voidaan tehdä eri tavoin. Asiakasohjelmiston puolella voit muuttaa oikeuksia seuraavin tavoin:

Voit muuttaa kohteen omia suojausasetuksia Suojaus-ikkunassa. Jos kohteelle on annettu suojausasetukset ominaisuuksien kautta, Suojausasetukset-välilehdellä näkyy Tiedot-painike. Painikkeella voidaan muuttaa kohteen omia suojausasetuksia (aktivoi ensin Tämä kohde).

Jos automaattisten suojausasetusten aktivoinnin poistaminen on sallittu, voit ottaa automaattiset suojausasetukset pois päältä ominaisuuksittain.

Voit muuttaa kohteen ominaisuuksia, joiden kautta automaattisia suojausasetuksia on tullut (jos se on sallittu).

Jos et pysty muuttamaan kohteen omia suojausasetuksia tai ominaisuuksia ja niiden kautta tulleita automaattisia suojausasetuksia, pyydä järjestelmänvalvojaa muuttamaan käyttöoikeuksia.