Varastoyhteyden lisääminen

Voit aloittaa uuden dokumenttivarastoyhteyden lisäämisen napsauttamalla Lisää M-Files Desktop -asetusten pääikkunassa.



Lisää dokumenttivarastoyhteys -valintaikkuna.

Yhteyden muodostamiseksi on ensin määritettävä joitakin ominaisuuksia.

Nimi

Anna ensin nimi dokumenttivarastoyhteydelle. Nimi voi olla mikä vain, mutta sen kannattaa kuvata dokumenttivarastoa. Nimi näkyy M:\-asemalla kansiona, joka sisältää dokumenttivaraston sisällön.

Palvelin/Nimi

Anna sen palvelinkoneen verkkonimi tai IP-osoite, jolle M-Files Server on asennettuna ja jolla dokumenttivarasto sijaitsee.

Palvelin/Porttinumero

Määritä palvelimen portti, johon muodostetaan yhteys. Oletusarvoinen TCP/IP-portti kohteelle M-Files on 2266.

Palvelin/Protokolla

Määrittele, mitä protokollaa verkkoyhteys käyttää. Seuraavat protokollat ovat käytettävissä:

  • gRPC
  • Paikallinen gRPC
  • TCP/IP
  • SPX
  • Local Procedure Call (LPC)
  • HTTPS
Huomaa: Kun käytät gRPC-protokollaa M-Files-palvelimen ja M-Files-asiakaskoneiden välisiin yhteyksiin, palvelimella pitää olla käytössä voimassa oleva TLS-varmenne yhteyden salaamista ja suojaamista varten. Katso ohjeet kohdasta Palvelinvarmenteiden hallinta.

Pakota salattu yhteys

Valitsemalla tämän asetuksen suojaat tiedonsiirron M-Files Desktop -asiakaskoneen ja M-Files Server -palvelimen välillä RPC-salauksella.

RPC-salaus ei vaadi Internet Information Servicesin käyttöä tai muita lisäkomponentteja ja on usein helpoin tapa salata asiakaskoneen ja M-Files Serverin välinen verkkoliikenne organisaation sisäisessä verkossa.

Ominaisuus on käytettävissä TCP/IP- ja gRPC-protokollilla. Jos käytössä on HTTPS-protokolla, yhteys salataan aina HTTPS-protokollatasolla. Organisaation sisäisen verkon ulkopuolelta tulevissa yhteyksissä tulee yhä käyttää HTTPS- tai VPN-protokollaa, koska palomuuri usein estää RPC-tiedonsiirron TCP-oletusporttiin 2266.

Huomaa: Jotta RPC-salaus toimisi, palvelinkoneen on pystyttävä todentamaan käyttäjä ja tietokone. Käytännössä tämä vaatii sen, että asiakaskone kuuluu Windows-toimialueeseen ja että käyttäjä on toimialueen käyttäjä.

Katso lisätietoja salatuista yhteyksistä dokumentista Protecting Data in Transit with Encryption in M-Files.

HTTP-välityspalvelinasetukset

Voit määrittää tietyn HTTP-välityspalvelimen varastoyhteyksille, jotka käyttävät gRPC- tai HTTPS-protokollaa. Tätä vaihtoehtoa voidaan tarvita, jos kaiken organisaatiosi verkkoliikenteen on kuljettava HTTP-välityspalvelimen kautta.

Ota silloin käyttöön Määritä HTTP-välityspalvelimen asetukset ja täytä HTTP-välityspalvelin-kenttä yhdellä tässä mainitulla tavalla:

  • Jos yhteys käyttää gRPC-protokollaa, kirjoita kenttään protokolla, välityspalvelimen osoite, ja mahdollinen porttinumero tässä muodossa: <protokolla>://<palvelimen osoite>:<porttinumero>. Esimerkiksi http://exampleserver.com:80.
  • Jos yhteys käyttää HTTPS-protokollaa, se tunnistetaan automaattisesti. Kirjoita kenttään vain välityspalvelimen osoite ja mahdollinen porttinumero tässä muodossa: <palvelimen osoite>:<porttinumero>. Esimerkiksi exampleserver.com:80.

Palvelin / Kokeile yhteyttä

Tällä painikkeella voit tarkistaa, että yhteys toimii oikein.

Tunnistus

Määrittele, miten dokumenttivarasto tunnistaa käyttäjän. Voit valita tunnistustavaksi joko tämänhetkisen Windows-käyttäjän, tietyn Windows-käyttäjän tai M-Files-käyttäjän.

Käyttäjä tunnistetaan aina M-Files Serverillä, kun kirjaudutaan esimerkiksi dokumenttivarastoon. M-Files Server pystyy tarkistamaan kaikkien M-Files-käyttäjien käyttäjätilit ja salasanat. Tämä on M-Files-tunnistustapa. Windows-tunnistuksen ollessa käytössä M-Files Server tarkistuttaa salasanat toimialueen palvelimella.

Windows-tunnistuksella dokumenttivarastoon kirjaudutaan samoilla tiedoilla kuin kirjaudutaan paikalliselle tietokoneelle tai organisaation toimialueelle. Jos organisaatiolla on käytössä toimialue, on sen tunnusten käyttäminen nopein ja helpoin tunnistustapa. Tällöin ei tarvita uusia salasanoja eikä tunnuksia, mikä on varsin käyttäjäystävällinen tapa toimia.

Eri tunnistustapojen välisiä eroja

Tämänhetkinen Windows-käyttäjä

Voit käyttää Tämänhetkinen Windows-käyttäjä -tunnistustapaa kirjautuaksesi sisään Windows-tunnistetiedoillasi.

Tietty Windows-käyttäjä

Kun valitset tunnistustavaksi Tietty Windows-käyttäjä, sinun on syötettävä sisäänkirjautumisen yhteydessä Windows-käyttäjänimesi, -salasanasi ja toimialueen tiedot. Tämän toiminnon avulla voit kirjautua sisään eri tilillä kuin sillä, jota käytit kirjautuessasi sisään Windowsiin.

M-Files-käyttäjä

M-Files-tunnistustavalla pääset kirjautumaan vain M-Filesiin. Jos organisaatiollasi ei ole Windows-toimialuetta tai jos sinulla ei ole käyttöoikeuksia siihen, valitse M-Files-tunnistus sisäänkirjautumista varten.

Dokumenttivarasto

Kun palvelimella on useita dokumenttivarastoja, voit tässä kohdassa määritellä, mihin dokumenttivarastoon yhteys muodostetaan.

Automaattinen sisäänkirjautuminen Windowsin käynnistyessä

Voit määritellä yhteyden dokumenttivarastoon muodostettavaksi heti, kun Windows käynnistyy. Tämä toiminto kannattaa olla päällä, jos käytät dokumenttivarastoa päivittäin. Katso lisää kohdasta Käyttäjätilit.

Näkyy kaikille käyttäjille tällä tietokoneella

Windows-käyttöjärjestelmässä voi olla useita käyttäjiä, joilla jokaisella on omat käyttäjäkohtaiset asetukset. M-Filesin dokumenttivarastoja voidaan määritellä näytettäväksi käyttäjäkohtaisesti. Jos haluat, että dokumenttivarasto näkyy tämän tietokoneen kaikille käyttäjille, jotka käyttöjärjestelmään on määritelty, laita rasti tähän kohtaan.

Kokeile yhteyttä dokumenttivarastoon

Kun olet määritellyt edellä läpikäydyt kentät, voit kokeilla, saatko yhteyden dokumenttivarastoon. Yhteyden toimiminen on merkki siitä, että palvelin on vastannut yhteyskokeiluun.

Analysoi yhteys

Kun olet luonut dokumenttivarastoyhteyden ja avannut Dokumenttivarastoyhteyden tiedot -ikkunan kaksoisnapsauttamalla dokumenttivarastoyhteyttä M-Files Desktopin Asetukset-ikkunassa, voit katsoa lisätietoja yhteydestä napsauttamalla Analysoi yhteys -painiketta. Analyysissa mitataan kierron viivettä asiakkaan ja palvelimen välillä sekä lataus- ja lähetysnopeuksia.