s

MILLENNIUM-KUNNIANOSOITUS M-FILESILLE

Perusteluina merkittävä kehitystyö big datan sovellusalueella sekä kansainvälistyminen

Antti Nivala & Miika Mäkitalo - Millennium kunnianosoitus

Ohjelmistoyhtiö M-Files Oy on saanut vuoden 2015 Millennium-kunnianosoituksen Tekniikan Akatemialta. Merkittävä kunnianosoitus on myönnetty M-Filesille uraauurtavasta kehitystyöstä big datan sovellusalueella sekä huomattavista saavutuksista kansainvälisenä kasvuyrityksenä. (22.10.2015)

TAF jakaa Millennium-kunnianosoituksen vuorovuosin varsinaisen Millennium-teknologiapalkinnon kanssa. Kunnianosoitus myönnetään Suomessa toimiville osaajille, joiden työ liittyy edellisen Millennium-teknologiapalkinnon voittajien tutkimusalaan. Tekniikan Akatemian jakaman varsinaisen Millennium-teknologiapalkinnon ovat viime vuosina saaneet maailman tunnetuimmat teknologiainnovoijat, kuten Stuart Parkin, Linus Torvalds ja Tim Berners-Lee. Millennium-teknologiapalkintoa on verrattu usein merkitykseltään Nobel-palkintoon.

"Nyt luovutettavilla Millennium-kunnianosoituksilla TAF haluaa nostaa esiin uraauurtavaa työtä big datan sovellusalueella. Tämänvuotiset kunnianosoitukset myös korostavat Suomessa tehtävän tutkimus- ja innovaatiotyön kansainvälistymistä. M-Files Oy on globaalisti toimiva menestyvä kasvuyritys", toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja ja TAF:n toimitusjohtaja Juha Ylä-Jääski.

Viime vuosina voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun loikanneen tamperelaisen M-Filesin tiedonhallintaratkaisu perustuu metatietojen hyödyntämiseen, jolloin tietoa luokitellaan, analysoidaan ja käsitellään sisällön perusteella. Metatietojen ansiosta big dataa voidaan hyödyntää suoraan liiketoimintaprosesseissa, tiedon analysoinnissa ja raportoinnissa sekä integroinnissa eri järjestelmien välillä.

"Olemme erittäin otettuja tästä merkittävästä kunnianosoituksesta. M-Files on ollut alusta lähtien edelläkävijä älykkään ja tehokkaan metatietopohjaisen tiedonhallinnan kehittämisessä. On hienoa, että M-Files-teknologian innovaatiot ja kansainvälinen kasvumme saavat näin arvokkaan tunnustuksen", iloitsee M-Filesin perustaja ja teknologiajohtaja Antti Nivala (kuvassa vasemmalla).

"Tiedostojen ajantasaisten versioiden löytäminen ja käyttö osana liiketoimintaprosesseja on organisaatioissa laaja tuottavuutta ja laatua syövä ongelma. Visionamme M-Filesilla on muuttaa se, miten maailma hallitsee tietoa. Yrityksemme taustalla on yksinkertainen ajatus: oikea tieto löytyy silmänräpäyksessä. Tämä loistava tunnustus kertoo, että olemme oikealla tiellä", kertoo M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo (kuvassa oikealla).

Kysyntää M-Filesin tuotteelle on riittänyt, sillä liikevaihto on yli kolminkertaistunut neljässä vuodessa 22 miljoonaan euroon. M-Files on käytössä yli 1 000 organisaatiossa Suomessa. Samaan aikaan työntekijöiden määrä on kasvanut viidestäkymmenestä lähes kolmeensataan. Heistä yli 200 työskentelee Suomessa.

M-Files on saanut tunnustusta aiemminkin. Maailman johtavat markkinatutkimuslaitokset, kuten Gartner, Forrester ja Nucleus Research, ovat nostaneet M-Filesin maailman johtavien toimijoiden joukkoon. Lisäksi muun muassa Deloitte ja Red Herring ovat nimenneet M-Filesin yhdeksi maailman innovatiivisimmista ja nopeimmin kasvavista teknologiayrityksistä. Yhtiö on palkittu myös Vuoden työnantajana ja Vuoden teknologiakasvajana. Toimitusjohtaja Miika Mäkitalo palkittiin Vuoden 2015 yritysjohtajana.

Lue lisätietoja Millennium-kunnianosoituksista.

Aiheesta muualla:
Kauppalehti: Ohjelmistoyhtiö M-Filesille merkittävä tunnustus
Aamulehti: Millennium-tunnustus M-Filesille Tampereelle: Hervannasta noustaan IBM:n ja Microsoftin rinnalle
Aamulehti (näköislehti): Millennium-kunnianosoitus M-Filesille: Hervannasta huipulle metatiedon avulla
Tekniikka&Talous: Millennium-kunnianosoitukset big datan osaajille
Tivi: Massadata toi Millennium-kunnianosoituksen
Suomen Yrittäjät: Tamperelaisyritykselle merkittävä kunnianosoitus – Kytkeytyy Nobeliin verrattavissa olevaan palkintoon
Tampereen teknillinen yliopisto: Ohjelmistoyritys M-Files palkittiin Millennium-kunnianosoituksella
TAF: Millennium-kunnianosoitukset M-Files Oy:lle ja Aalto-yliopiston professorille Sebastiaan van Dijkenille
Berggen: Millennium-tunnustuksen saanut M-Files Oy ideoi systemaattisesti
Elektroniikkalehti: Tamperelaiselle M-Filesille Millennium-tunnustus

Lisätiedot:

Miika Mäkitalo
Toimitusjohtaja
045 205 3253
miika.makitalo@m-files.com

Antti Nivala
Perustaja ja CTO
040 5560 471
antti.nivala@m-files.com

Share this

Ready to get started?

Schedule a demo

We'll schedule a time to show you a customized demo of M-Files at your convenience.

Watch the Guided Tour

Watch a collection of videos that show how M-Files transforms the way your business manages documents and information.

Ask a Question

We're here to help. If you have any questions about M-Files or just need more information, just let us know.