s

Mistä M-Files sai alkunsa

Taustaa Antti Nivalalle

Antti Nivala

M-Filesin kasvu kansainväliseksi konserniksi

M-Files Oy:n perustaja ja teknologiajohtaja, diplomi-insinööri Antti Nivala on luotsannut M-Filesin pienestä IT-yrityksestä menestyneeksi kansainväliseksi konserniksi osaamisellaan, rohkeudellaan sekä poikkeuksellisen ainutlaatuisella teknologiakehitystyöllään. M-Filesin tuotteissa ja teknologiassa näkyy vahvasti Antin tuotos: tuotekehityksen linjaukset ovat kantaneet M-Files-ohjelmiston maailmanluokan tiedonhallintatuotteeksi.


Jo ala-asteikäisenä Antti teki ensimmäisen tuotantokäyttöön päätyneen ohjelmiston. Basicilla tehtyä kirjanpito-ohjelmistoa käytettiin hänen isänsä insinöörifirmassa. Yläasteella Antti suunnitteli CAD-puolelle väritulostusohjelmiston, jotta asemakaavojen värittämisestä puuväreillä päästiin eroon. Yläasteen ja lukioajan harrastus on tuonut M-Filesille vuosien mittaan useiden miljoonien eurojen tulot varsinaisten M-Files-tuotteiden rinnalla. Ohjelmistotekniikan opiskelu Tampereen teknillisellä korkeakoululla sekä pari vahvaa osaajaa yritystiimiin mukaan antoivat hyvät eväät ohjelmistoyritykselle.

Tiedostojen sekamelska ärsyttää monia, saati sitten sähköpostin syövereihin hukkuneet tiedot. Tämä oli myös taustalla, kun pieni ohjelmistoyritys lähti kehittämään jotakin älykästä sekavan hakemistorakenteen tilalle vuonna 2002. Aika pian tuli selväksi, että oltiin tekemässä jotakin mullistavaa – vieläkään markkinoilla ei ole vastaavaa tuotetta. Ja yritysten tietotulva sen kuin pahenee. M-Files-ohjelmiston ensimmäinen versio tuotiin markkinoille vuonna 2005.

Pienen yrityksen pyörittämiseen tarvitaan myös osaamista niin markkinoinnista kuin talous- ja henkilöstöjohtamisesta. Antti teki näitäkin töitä sujuvasti samalla, kun M-Filesin myynti lähti nousuun ja USA:han perustettiin tytäryhtiö vuonna 2009. Tällä hetkellä Antti toimii teknologiajohtajana ja hallituksen jäsenenä.

M-Filesilla porskutti hyvin jo vuonna 2012, mutta 40 prosentin vuosikasvu ei vastannut Antin ja johtoryhmän näkemystä seuraaville vuosille. Maaliskuussa 2013 DFJ Espritin ja Suomen Teollisuussijoituksen kanssa toteutettu sijoituskierros antoi M-Filesille 6 miljoonaa euroa kasvun rakentamiseen.

Pääoman kasvu mahdollisti rohkeat rekrytoinnit: vuoden sisään rekrytoitiin 100 uutta työntekijää. IT-pajan 10 hengen tiimistä kasvoi lähes 300 työntekijän yritys, jolla on asiakkaita ja kumppaneita yli 100 maassa. Erityisesti laajan kumppaniverkoston avulla M-Files on saanut jalansijaa eri maissa. Myös tuotekehityksessä on otettu heti alkuun huomioon halu levittää M-Filesia kaikille toimialoille eri maihin: M-Files-ohjelmistoa on mahdollista käyttää 29 eri kielellä. Kasvusuunnitelman mukaisesti M-Files jatkaa edelleen rekrytointejaan ja kansainvälistymistään. Vuoden alusta avattiin toimisto Isoon-Britanniaan ja Ruotsin-toimintoja lisättiin. M-Filesilla on yhteensä yli 400 jälleenmyyjää ja asiakkaita yli 100 maassa.

Myös muut ovat huomanneet M-Filesin edelläkävijän roolin: tutkimusyhtiöt Gartner, Forrester Research ja Nucleus Research ovat nostaneet M-Filesin innovaattorin asemaan tiedonhallinta-markkinoilla. M-Files tarjoaakin jo tänään sen, mitä markkinatutkimuslaitosten mukaan tulevaisuuden tiedonhallinta tulee olemaan: entistä intuitiivisempaa, joustavampaa sekä käyttäjän ja liiketoiminnan tarpeisiin mukautuvaa.

Juuret M-Filesin menestystarinaan ovat Antin rohkeudessa, rehellisyydessä, päämäärätietoisuudessa sekä osaamisessa sekä osaamisen jakamisessa.

Lisätietoja

Ready to get started?

Schedule a demo

We'll schedule a time to show you a customized demo of M-Files at your convenience.

Watch the Guided Tour

Watch a collection of videos that show how M-Files transforms the way your business manages documents and information.

Ask a Question

We're here to help. If you have any questions about M-Files or just need more information, just let us know.