s

M-Filesin Antti Nivala valittu vuoden 2016 teknologiajohtajaksi

  

Antti Nivala vuoden 2016 teknologiajohtaja

Ohjelmistoyritys M-Files Oy:n Antti Nivala on valittu vuoden 2016 teknologiajohtajaksi Wärtsilän tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilari Kallion kanssa. Antti Nivala on panostuksellaan vaikuttanut M-Filesin teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toiminut inspiroivana johtajana sekä vaikuttanut aktiivisesti ICT-alan verkostoissa. (16.2.2016)

Vuoden teknologiajohtaja -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa. Palkinnon saajan valitsee tuomaristo, johon on koottu Suomen teknologiateollisuuden ja elinkeinoelämän kovan luokan konkareita. Tunnustuspalkinnon jakavat yhteistyössä Tekes ja Spinverse. Tuomaristo valitsi tunnustuspalkinnon saajan sekä suuryritysluokasta että pk-yrityksestä.

Vuoden teknologiajohtajan valinnassa painotettiin tänä vuonna erityisesti radikaaleja innovaatioita. "Voittajiksi valikoituivat henkilöt, joilla on ollut selkeä panos omia radikaaleja tuotteita tuottavassa kansainvälisesti kasvavassa yrityksessä", tuomariston puheenjohtaja professori Yrjö Neuvo kertoo.

M-Files on innovatiivinen ohjelmistoyritys, joka toimittaa dokumenttien- ja tiedonhallinnan ratkaisuja yrityksille. M-Filesin tuotteet perustuvat tehokkaaseen metatietojen käyttöön. Wärtsilä on merenkulun ja energiamarkkinoiden voimaratkaisujen konserni.

Tiedonhallinnan uudistaja

Antti Nivala on toiminut M-Filesin teknologiajohtajana vuodesta 2013. Tätä ennen Nivala toimi perustamansa yrityksen toimitusjohtajana vuodet 2005–2013, minkä jälkeen hän on keskittynyt yrityksen tuotekehitykseen teknologiajohtajana. Työ on tuottanut tulosta: erinomaisesti toimivia M-Filesin tiedonhallintaohjelmistoja käytetään tuhansissa yrityksissä ympäri maailmaa, ja M-Files Oy on kovaa vauhtia kasvamassa metatietoihin perustuvan tiedonhallinnan markkinajohtajaksi. M-Files on kerännyt lukuisia tunnustuksia, joista yksi arvostetuimmista on Tekniikan Akatemian myöntämä Millennium-kunnianosoitus. Maailman johtavat markkinatutkimuslaitokset ovat ylistäneet M-Files-ohjelmistoa ensiluokkaiseksi edelläkävijäksi käytettävyydessä ja monipuolisissa ominaisuuksissa.

M-Filesin kehitys on ollut Nivalan ansiota. Aiemmin Motive Systemsinä tunnettu M-Files päätyi kehittämään tiedonhallinnan ohjelmistoja, kun Nivala alkoi kaivata toimivaa ratkaisua jatkuvaan tiedon tulvaan ja dokumenttien epäjärjestykseen. Kun sopivaa ohjelmistoa ei löytynyt, Nivala päätti luoda täysin uudenlaisen järjestelmän tiiminsä kanssa. Pian huomattiin, että muutkin kamppailevat samojen ongelmien kanssa. Järjestelmän kaupallistamisen tuloksena syntyi M-Files-ohjelmisto.

"On erittäin hienoa vastaanottaa näin vaikuttava tunnustus. Teknologian käyttäminen ongelmien ratkaisemisessa ja liiketoiminnan kehittämisessä on ollut minulle aina luontainen tapa toimia. On ollut hienoa nähdä, miten koko loistava tiimimme on ollut rakentamassa tuotetta ja yritystämme maailmanmenestykseen", kommentoi Antti Nivala.

Antti Nivala palkittiin myös Vuoden 2015 Ohjelmistoyrittäjänä.

Lisätietoja:

Lisätietoja palkinnosta: www.ctoforum.fi. Palkinto luovutetaan 16.2.2016 kello 18.15 CTO-Forum-tapahtumassa.

Aiheesta muualla:

Artikel teilen

Bereit loszulegen?

Demo vereinbaren

Wir vereinbaren gerne eine persönliche Online-Demo zu M-Files mit Ihnen.

Geführte Tour ansehen

Hier finden Sie eine Reihe von Videos zur Ansicht, die zeigen wie M-Files die Art und Weise ändert, wie Sie Dokumente und Information verwalten.

Frage stellen

Wir sind da, um Ihnen zu helfen. Fragen Sie uns falls Sie Unklarheiten hinsichtlich M-Files haben oder mehr Information benötigen.